Како афирмисати и мотивисати ћутљиве ученике

 

Често се догађа да ученик који се редовно припрема нема храбрости да говори пред одељењем и његов труд, па ни знање о наставној теми никако не долазе до изражаја. Пошто у Техничкој школи за дизајн коже има сјајних цртача, задужила сам једног од њих да илуструје просторе из Дантеове „Божанствене комедије“. Радове сам употребила у Power Point презентацији, па је тако „ћутљиви“  ученик помогао својим друговима да стекну јаснију представу о овом књижевном делу, веома тешком за разумевање.

 

2 коментара

Објављено под Чланци

2 одговора на “Како афирмисати и мотивисати ћутљиве ученике

  1. Присуствовала сам том часу и ако се сећаш била одушевљена, само нисам знала да су то били цртежи „ћутљивог ученика“. Дала си ми идеју да и ја убацим још један пример из праксе.

    Свиђа ми се

  2. Снежана

    Колегинице Бранијета, желим да Вас похвалим јер сте се веома потрудили око овонедељног задатка. Моја лаичка процена је да сте били врло успешни.
    Допада ми се Ваша идеја у вези са тим како мотивисати „ћутљиве“ ученике. Ученици често имају трему када је потребно јавно наступити. Мислим да је ово веома добар начин да наставник помогне ученику у процесу превазилажења треме. С друге стране, оно што сте већ рекли, ученик ће помоћи друговима да боље разумеју одређене садржаје и час ће учинити занимљивијим.

    Свиђа ми се

Место за Ваш коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.